DONEER
Menu Close

Alles over groei

Alles over groei en groeistoornissen

Groei is het proces waarbij de lengte en het gewicht van het lichaam toenemen. Dit gebeurt al vanaf het prilste begin. Maar wanneer verloopt de groei van kinderen normaal en wanneer is extra aandacht vereist?

Welke factoren kunnen het groeiproces beïnvloeden (denk aan: erfelijke factoren, puberteit, gezondheid)? Wanneer is een kind nu echt te groot of te klein? En welke oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan een afwijkende groei?

Alles over groeien

Heeft u vragen over groei, neem contact met ons op via info@kindengroei.nl of via telefoon 010-2251533. Indien mogelijk zullen wij altijd uw vraag beantwoorden.

Op de volgende pagina’s vindt u informatie over de normale groei van kinderen, wanneer de groei afwijkend is, welke factoren daarmee kunnen samenhangen, de aanloop naar een diagnose en de onderzoeken die daarbij komen kijken, behandelmethoden en uitgebreide informatie over verschillende groeistoornissen. Mocht u toch nog vragen hebben over de groei van uw kind, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat is normale groei?

Wanneer is groei afwijkend?

Diagnose en behandeling

Verschillende groeistoornissen