DONEER
Menu Close

Wat is normale groei?

Wat is normale groei?

Groei is het proces waarbij de lengte van het lichaam toeneemt. Dit gebeurt al vanaf het prilste begin. Maar wanneer verloopt de groei van kinderen normaal en wanneer is extra aandacht vereist?

Groei is het proces waarbij de lengte van het lichaam toeneemt. Dit gebeurt al vanaf het prilste begin. Maar wanneer verloopt de groei van kinderen normaal en wanneer is extra aandacht vereist? Welke factoren kunnen het groeiproces beïnvloeden (denk aan: erfelijke factoren, puberteit, gezondheid)? Wanneer is een kind nu echt te groot of te klein? En welke oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan een afwijkende groei?

Alles over groeien

Heeft u vragen over groei, neem contact met ons op via info@kindengroei.nl of via telefoon 010-2251533. Indien mogelijk zullen wij altijd proberen uw vraag te beantwoorden.

Op de volgende pagina’s vindt u informatie over alle onderwerpen die samenhangen met de groei van kinderen, afwijkende groei, de aanloop naar een diagnose, de onderzoeken die daarbij komen kijken, behandelmethoden en uitgebreide informatie over verschillende groeistoornissen. Mocht u toch nog met vragen zitten over de groei van uw kind, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat is normale groei?

Wanneer is groei afwijkend?

Diagnose en behandeling

Groeistoornissen