DONEER
Menu Close

‘Zeldzame Engel Award’ voor Directeur Kind en Groei

Zeldzame Engel Award voor Directeur Stichting Kind en Groei

De directeur van Stichting Kind en Groei, prof. Anita Hokken-Koelega, heeft de ‘Zeldzame Engel Award 2018’ uitgereikt gekregen voor haar onuitputtelijke inspanningen voor kinderen en jongvolwassenen met het Prader-Willi syndroom. Sinds 2002 is zij zeer betrokken bij deze groep patiënten en hun ouders.

De ‘Zeldzame Engel Award’ wordt uitgereikt door de VSOP aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor één of meer zeldzame aandoeningen. De VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties) is de koepelorganisatie voor zeldzame en genetische aandoeningen in Nederland. De award werd uitgereikt op 28 februari 2018; Nationale Zeldzameziektendag.

In het juryrapport is te lezen dat de jury onder de indruk is van de grote betrokkenheid van prof. Anita Hokken-Koelega bij haar patiënten en haar beschikbaarheid voor ouders. Daarnaast wordt haar indrukwekkende carrière geprezen: “Sinds 2002 nemen vrijwel alle Nederlandse kinderen en adolescenten met PWS deel aan landelijke studies en worden tegelijkertijd behandeld door het PWS team (van Stichting Kind en Groei / expertisecentrum PWS) onder leiding van prof. Anita Hokken-Koelega. De Zeldzame Engel Award heeft zij meer dan verdiend!”