DONEER
Menu Close

Arts-onderzoeker Alicia

Arts-onderzoeker Alicia zet zich graag in voor Prader-Willi-Like

Sinds oktober 2023 werkt Alicia niet meer bij ons. Zij is inmiddels gepromoveerd en gaat elders verder met haar specialisatie  Toch vinden we haar verhaal de moeite waard om hier te laten staan.

Mijn naam is Alicia Juriaans en ik zet mij als arts-onderzoeker in voor kinderen met Prader-Willi-like (PWL).

Daarnaast doe ik onderzoek naar deze aandoening. In 2018 ben ik begonnen als arts-onderzoeker bij Stichting Kind en Groei en heb ik meegeholpen met het opzetten van de PWL polikliniek en de PWL studie naar behandeling met groeihormoon. Mijn interesse ligt vooral in de genetische achtergrond van PWL en de gedragsproblematiek die bij deze aandoening komt kijken. Ik zet mij graag in voor deze doelgroep, omdat er weinig aandacht is voor kinderen met PWL en er vaak geen passende zorg en begeleiding gevonden kan worden. Daarbij probeer ik voor ouders, kinderen en jongeren een luisterend oor te zijn, creatieve oplossingen te bedenken en laagdrempelig beschikbaar te zijn voor vragen.

Voordat ik begon met werken bij Stichting Kind en Groei, heb ik een jaar gewerkt als arts (niet in opleiding) bij de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hier werkte ik bij een polikliniek voor kinderen met licht verstandelijke beperking en heb ik veel ervaring opgedaan met de gedragsproblematiek die hierbij voor kan komen.

Alicia Juriaans

Arts-onderzoeker voor kinderen met Prader-Willi Syndroom. Meer weten over het Prader-Willi Syndroom?

Mijn opleiding tot arts volgde ik bij het Erasmus MC en ik ben afgestudeerd in 2017. Mijn periode bij Stichting Kind en Groei hoop ik af te sluiten met het schrijven van een proefschrift en hierna wil ik mij verder specialiseren tot klinisch geneticus.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn dochter en vriend. Verder houd ik van lezen, muziek en sportief bezig zijn.