DONEER
Menu Close

Nanda als Research verpleegkundige betrokken

Nanda als research verpleegkundige betrokken

Nanda Maas-Ridderhof is sinds januari 2022 als researchverpleegkundige betrokken bij de poli voor kinderen met PWS en PWL. Ze is een echte Rotterdammer, maar woont nu niet meer in Rotterdam.

Tijdens mijn opleiding als verpleegkundige heb ik o.a. ook in gezinsvervangende tehuizen stage gelopen.

Na de opleiding die ik in Rotterdam gevolgd heb, heb ik nog een zomer in een gezinsvervangend tehuis in Hongarije gewerkt. Het was wel even schrikken hoe de gezondheidszorg daar geregeld was. Na die zomer was het Sophia kinderziekenhuis (toen nog aan de Gordelweg) mijn eerste werkgever.

Nadat ik mijn kinderen heb gekregen (3 totaal, waaronder een tweeling) ben ik op zoek gegaan naar regelmatiger werk zonder nachtdiensten. Eerst als flexwerker op de zorgafdelingen binnen het Sophia kinderziekenhuis en vanaf 2009 als researchverpleegkundige.

Nanda Maas-Ridderhof

Ik vind het werken bij de het expertise centrum erg fijn. De sfeer is erg prettig. Ik hoop met mijn bijdrage de kwaliteit van leven voor kinderen met het Prader-Willi syndroom te kunnen verbeteren.

Vanaf 2011 ben ik werkzaam geweest als researchverpleegkundige in de volwassenzorg in andere ziekenhuizen, op poli nefrologie, cardiologie, maag/darm/ lever, hemotologie en endocrinologie en uiteindelijk dit jaar weer terug in het Sophia kinderziekenhuis.

Ze karakteriseert zichzelf als zeer geduldig en rustig, “ik treed niet graag op de voorgrond.” In mijn vrije tijd wandel en brei ik graag. Ook zit ik met veel plezier in een dansgroep.

Ik vind het werken bij de het expertise centrum erg fijn. De sfeer is erg prettig. Ik hoop met mijn bijdrage de kwaliteit van leven voor kinderen met het Prader-Willi syndroom te kunnen verbeteren. De ouders, kinderen en jong volwassenen die ik op de poli tegenkom wil ik bedanken voor hun vertrouwen. Het voelde gelijk goed.